13 предупредувачки знаци дека имате „пријателка“ со која треба да прекинете контакт

 
 

Колку подолго трае едно пријателство, толку е потешко да се прекине, без оглед на предупредувачките знаци дека се работи за токсичен однос.

Но, пријателствата треба да ги мерите по квалитетот, наместо по времето колку траат.

Па, ако имате пријателка која ќе ја препознаете во барем половина од следните потточки, повеќе од очигледно е дека полека треба да го прекинувате контактот:

1. Не се радува кога ќе успеете. Но, тука е да се „насити“ кога нешто лошо ќе ви се случи.

13-predupreduvacki-znaci-deka-imate-prijatelka-so-koja-treba-da-prekinete-kontakt-1.jpg

2. Се однесува љубоморно како да ви е момче.

3. Се чувствувате исцрпено откако ќе разговарате со неа.

13-predupreduvacki-znaci-deka-imate-prijatelka-so-koja-treba-da-prekinete-kontakt-2.jpg

4. Понекогаш се чувствувате дека е подобро некои работи да ги скриете од неа.

5. Ви се јавува во било кој дел од денот и се лути ако не можете да ја ислушате до крај.

13-predupreduvacki-znaci-deka-imate-prijatelka-so-koja-treba-da-prekinete-kontakt-3.jpg

6. Ги нагласува нејзините успеси користејќи ги вашите неуспеси.

7. Ви ги копира однесувањето, фризурата, ноктите, стилот на облекување, гестовите…

13-predupreduvacki-znaci-deka-imate-prijatelka-so-koja-treba-da-prekinete-kontakt-4.jpg

8. Премногу е драматична и обожава да разговара за своите „проблеми“.

9. Се обидува постојано да е подобра од вас и од вашето пријателство постојано прави натпревар.

13-predupreduvacki-znaci-deka-imate-prijatelka-so-koja-treba-da-prekinete-kontakt-5.jpg

10. Ве користи за секакви ситници.

11. Ве критикува до крајна граница, а се оправдува дека е само искрена.

13-predupreduvacki-znaci-deka-imate-prijatelka-so-koja-treba-da-prekinete-kontakt-6.jpg

12. Очигледно е дека ви дава погрешни совети.

13-predupreduvacki-znaci-deka-imate-prijatelka-so-koja-treba-da-prekinete-kontakt-7.jpg

13. Исчезнува штом влезе во врска.

13-predupreduvacki-znaci-deka-imate-prijatelka-so-koja-treba-da-prekinete-kontakt-8.jpg

 

(207)

Вашиот коментар