5 Камасутра пози кои вреди да се пробаат

 
 

Камасутра е антички индисјки манускрипт кој ги објаснува сите положби во сексот. Во неа има голем број на положби и пози кои се акробатски и кои не би сакале да ги испробаме. Сепак, постојат голем број на прчини поради кои Камасутра е најдобриот прирачник за секс, па затоа ние денеска издвоивме 5 пози кои вреди да ги пробате.

Sammukha
Релативно лесна поза за почеток, иако не ви паднало на памет да ја пробате. За оваа позиција вашата партнерка треба да биде легната за ѕидот и нејзините нозе се раширени со цел да влезе машкото што е можно повеќе.

 Janukurpara
Морате да ја подигнете својата партнерка и таа да се држи за вашите лактови, а вие да ги ставите рацете на нејзиниот задник. Оваа поза нуди контакт со очи и голема пенетрација.

Virsha
Вие лежите на вашиот грб, додека вашата партнерка седи над вас свртена со грбот.

The Milk and Water Embrace
Вие седите на столче или на кревет, а вашата партнерка ви седи во скут свртена со грбот према вас.

 Indrani
Вашата партнерка треба да легне на грб и да ги повлече колената спрема своите гради додека вие со колената се потпирате на нејзините колкови.

 

(393)

Вашиот коментар