5 фасцинантни факти за женскиот оргазам

 
 

Ви откриваме пет фасцинантни факти за женскиот оргазам кои сигурно ќе ве изненадат…

Дури 30% од жените редовно имаат проблем да постигнат оргазам без оглед за каква стимулација станува збор.

80% од жените имаат проблем за постигнување оргазам преку вагинална стимулација, затоа истовремено им е потребна стимулација на клиторисот.

Мажите од која било сексуална ориентација постигнуваат оргазам полесно и почесто од било која група жени.

Хетеросексуалните жени припаѓаат во групата која најретко доживува оргазам.  Лезбејските доживуваат оргазам почесто од хетеро жените, но сепак поретко од било кој маж.

Изгледот на вагината може да влијае колку лесно жената ќе доживее оргазам. Имено, на леснотијата да се доживее оргазам најмногу влијае на растојанието помеѓу уринарниот отвор и клиторисот.

(418)

Вашиот коментар