7-те главни причини зошто мажите најмногу изневеруваат

 
 

Иако сите слични приказни имаат сличен заплет и крај, сепак многу средовечни мажи се решаваат да ја изневерат својата половина. Според статистиките неверството се зголемува со секоја година и тоа со алармантна стапка.

Мажите генерално се повеќе склони кон вонбрачна афера, отколку жените. Според пресметките 60% од сите брачни двојки учествуваат во некоја форма на неверство во даден момент од бракот.

Прашањето е: “Зошто?”

Еве 7 од најосновните прилики за неверство од страна на мажите околу 40 години:
1. Кризата на просечната возраст
2. Тоа е во природата на конкретниот маж
3. Го прават од досада
4. Не се чувствува ценет и сакан
5. Нема повеќе цели во животот
6. Сака да избега од одговорност
7. Не смета дека неверството е “измама”

(293)

Вашиот коментар