8 докази дека сте осамени, иако не се чувствувате така

 
 

Осаменоста има влијание врз вашето тело и добросостојбата, може да доведе до висок крвен притисок проблеми со кардиоваскуларни заболувања, намален имунитет и депресија.

Многумина не гледаат на осаменоста како сериозен проблем, и иако некогаш е во ред да бидете сами, сепак не е нормално постојано да сте осамени.

Многу често се случува луѓето и да не забележат дека се работи за тоа, бидејќи се задлабочуваат во некои активности сами или пак со нив владее уморот.

Затоа, за да се одржите во добро физичко и ментално здравје, важно е да се одржуваат добри односи со семејството и пријателите.

Ако не сте сигурни или не се чувствувате осамено, проверете дали имате некои од овие знаци кои укажуваат на осаменост:

Константно се чувствувате изморено и зевате во поголем дел од денот

8-dokazi-deka-ste-osameni-iako-ne-se-chuvstvuvate-taka-02.jpg

Постојано одите да купувате работи – материјалноста и осаменоста се поврзани

8-dokazi-deka-ste-osameni-iako-ne-se-chuvstvuvate-taka-03.jpg

Предолго време поминувате под туш – физичката и социјалната топлина се надополнуваат

8-dokazi-deka-ste-osameni-iako-ne-se-chuvstvuvate-taka-04.jpg

Неконтролирано гледате епизоди од серии и се криете од реалноста

8-dokazi-deka-ste-osameni-iako-ne-se-chuvstvuvate-taka-05.jpg

Постојано сте под стрес и правите од мравка – слон

8-dokazi-deka-ste-osameni-iako-ne-se-chuvstvuvate-taka-06.jpg

Поминувате премногу време на социјални мрежи

8-dokazi-deka-ste-osameni-iako-ne-se-chuvstvuvate-taka-07.jpg

Се дружите само со други осамени луѓе, а осаменоста се смета дека е „заразна“

8-dokazi-deka-ste-osameni-iako-ne-se-chuvstvuvate-taka-08.jpg

Постојано ви е ладно и сакате да се топлите во кревет

8-dokazi-deka-ste-osameni-iako-ne-se-chuvstvuvate-taka-09.jpg

(109)

Вашиот коментар