Аргентина одлучи против легализација на абортусот

 
 

Во Аргентина абортусот е дозволен само во случај кога бременоста настанала после силување или ако е загорзен животот на мајката.

Аргентинскиот сенат го одби предлог-законот за легализација на абортусот, доколку се изврши во првите 14 недели од бременоста.

Дебатата траела со часови, а потоа, 38 сенатори гласале против, додека 31 биле за.

Во Аргентина абортусот е дозволен само во случај кога бременоста настанала после силување или ако е загорзен животот на мајката.

За време на дебатите, на улиците низ повеќе градови во Аргентина се одржуваа демонстрации.

(37)

Вашиот коментар