Британците ги забрануваат влажните марамчиња?

 
 

Влажните марамчиња кои се користат за бришење раце, отстранување шминка и се друго, ќе бидат отстранети во наредните деценоии затоа што содржат пластика која не е биоразградлива.

Произведувачите затоа или ќе мора да развија влажни марамчиња без пластика или ќе останат без нив.

Тоа ги натерало произведувачите на влажни марамчиња да се фокусираат на убедување на потрошувачите истите да не ги фрлаат во вц школките.

Работиме со произведувачите на влажни марамчиња на пакувањата јасно да им објаснат на луѓето како да ги одлагаат по употребата, изјавил портпаролот на британското Министерство за животна средина.

(108)

Вашиот коментар