Во Русија пронајден дијамант од скоро 100 карати

 
 

Во руското наоѓалиште Јакутија неодамна е пронајден дијамант со вредност од скоро 100 карати, соопшти компанијата Alrosa.

На 19-ти минатиот месец, во таа област е пронајден груб дијамант од 98,8 карати.

Првиот повреден дијамант што е пронајден на ова наоѓалиште е на крајот на октомври минатата година, а имаше вредност од 51,49 карати.

(128)

Вашиот коментар