Вратил позајмена книга во библиотека по 53 години – еве колкава казна го чека

 
 

Маж од Ирска пред точно 19.433 дена изнајмил книга локалната библиотека и истата ја вратил дури денес, со задоцнување од 53 години.

Од локалната библиотека на нивниот Твитер профил објавија фотографија од книгата која од кај нив била позајмена на 30 мај, 1965 година. Станува збор за примерок од „Отец Теобалд Метју“ од писателот Патрик Роџерс.

View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter

Од библиотеката пишаа дека казната за ова децениско доцнење изнесува 971,65 евра, но дека нема да прават проблем ако типот плати и 950 евра на рамно.

(234)

Вашиот коментар