Го силувал кучето на соседот, видел полиција и започнал да бега

 
 

Полицијата во Тексас привела 27-годишно момче по пријава од сосед дека влегол во еден двор и започнал сексуално да злоставува куче.

Филип Семјуел Меркон (26) од Белмида влегол во заграден двор кај соседите, каде фатил мешанец и започнал да го злоставува. Сопственикот во тој момент не бил дома, а болната сцена ја виделе другите соседи кои во истиот момент повикале полиција.

Меркон, кој е поранешен специјалист по артилерија, го силувал животното во моментот кога полицајците влегле во дворот, а кога ги забележал во паника започнал да трча. За среќа и полицајците тргнале по него па бргу го привеле.

Кучето е вратено на сопственикот за да може да му пружи помош. Според првите податоци на кучето не се забележани никакви повреди.

Меркон е обвинет за ѕверство и избегнување на апсење. Пуштен е да се брани на слобода по кауцијата од 8.000 долари.

(874)

Вашиот коментар