Дали би работеле како нинџа за 73.000 евра годишно?

 
 

Ако имате избор, дали би работеле работа со 8 часа во канцеларија пред компјутер или би работеле како нинџа? И тоа како вистински нинџа, трениран во Јапонија со оружје какво што нинџите навистина користеле.

Еден мал град во Јапонија има недостиг од ваков тип на „работна сила“ и бара луѓе, кои за оваа работа ќе бидат платени 73.000 евра годишно.

dali-bi-rabotele-kako-nindza-za-73000-evra-godishno-02.jpg

Единствен предизвик е да се убедите да ја проучите добро филозофијата на нинџите и да научите боречки вештини.

Во градот Ига, кој се смета за родно место на нинџите, секоја година доаѓаат многу туристи за да го посетат традиционалниот фестивал на нинџи. Но, поради намалување на популацијата во ова мало гратче, фестивалот е загрозен и граѓаните се исплашени дали ќе се одржи традицијата за идните генерации.

dali-bi-rabotele-kako-nindza-za-73000-evra-godishno-03.jpg

Фестивалот се одржува секоја година кон крајот на април и почетокот не мај и е потег за зачувување на традицијата, но и начин за привлекување на туристи со презентирање на историјата на нинџите.

dali-bi-rabotele-kako-nindza-za-73000-evra-godishno-04.jpg

dali-bi-rabotele-kako-nindza-za-73000-evra-godishno-07.jpg

dali-bi-rabotele-kako-nindza-za-73000-evra-godishno-06.jpg

dali-bi-rabotele-kako-nindza-za-73000-evra-godishno-05.jpg

 

(43)

Вашиот коментар