Жената која што се нема насмеано 40 години

 
 

Британка не се насмевнала во текот на 40 години, за да се избегне појавата на брчки, соопшти Daily Mail. Тес Кристијан почнала да ја ограничува мимиката уште од 10-годишна возраст. Веќе 50-годишната жена смета дека нејзиниот метод е поприроден од употребата на ботокс, на пример.

Таа кон 40-те години почнала да забележува дека изгледа помлада од нејзините врснички.

Главната причина е дека таа никогаш не се смее и не го раширува или собира лицето и деловите околу него. Заклучокот е дека смеењето води до поголема збрчканост на лицето.

(105)

Вашиот коментар