Кондомите на Куба се користат и за правење вино

 
 

Кубанците , соочени со недостаток на производи и високи цени , се снаоѓаат на сите начини за да искористат она што е евтино.

Владата , како дел од програмата против полно преносливи заболувања , ги субвенционира кондомите. Така , едно пакување чини околу четири центи. Во американската репортажа , фризрка од хавана објаснува дека ги користи при собирање на коса како стегачи . Кондомите се користат и на детски родендени како шарени балони . Рибарите ги користат така што поврзуваат неколку надувани кондоми и им служат за пловки .

Сепак на најоригинален начин ги користи Орестес Естевез. Во импровизирана винарија во неговиот дом грлото на шишето во кое има сок од грозје , го покрива со кондоми .

Додека трае ферментацијата , кондомот се надувува од гасовите , а кога ќе се изфува , тогаш виното е готово и Естевез го продава во својата гаража.

(87)

Вашиот коментар