Мајка монструм ја убила ќерката со смртоносна доза сол

 
 

„Ја отрув Пејтон зошто во тој момент ми беше најлиску“, признала пред истражителите.

Кимберли Мартинез (25) од Јужна Каролина е осудена на 30 години затвор зошто на монструозен начин ги убила своите бебиња.

Нејзината 17-месечна ќерка Пејтон почина во јули 2016 година зошто Кимберли и дала смртоносно количество сол. Поради труењето на бебето му откажал мозокот, а докторите пет дена се бореле за нејзиниот живот.

Кимберли Мартинез во полиција рекла дека малата Пејтон и нејзината сестра близначка паднале во вреќа со сол која била отворена. Меѓутоа нејзиниот четиригодишен син подоцна на детективите им рекол дека неговата мајка ја храни Пејтон со сол и до детали опишал како изгледа вреќичката од која Мартинез со лажица вади сол.

Детективите потоа пронајдоа вреќичка која детето ја опишало, под перницата на каучот, а мајката монструм го признала злосторството. Мартинез признала дека ја хранела Пејтон со големо количество сол за да го принуди мажот да и се врати по разделбата.

Малечката Пејтон умирала од хипернатремија која настапува кога има премногу сол во крвотокот. Тоа потоа доведува до смалување на келиите зошто водата излегува од нив, а потоа и до кинење на крвните садови зошто ќелиите се изместени од својата нормална локација.

Хипернатремијата најчесто се јавува кога луѓето не пијат доволно вода. Децата посебно се чувствителни зошто бубрезите се уште не им се доволно развиени за да ја обработат дополнително солта во својата исхрана, така што на родителите им се советува да не додаваат сол во било која храна готвена за бебиња.

Грижата за постариот брат на несреќната Пејтон и нејзината сестра ја презеде надлежниот центар за социјална работа. Мартинез во средата е осудена на 30 години затвор и ќе мора да издржи 85 отсто од својата казна пред да стекне право на условно ослободување.

(303)

Вашиот коментар