Мајка ја дои 5-годишната ќерка и вели дека има одлична причина за тоа

 
 

Мислењата околу нејзиниот потег се поделени. Иако таа вели дека доењето ја штити нејзината ќерка од настинки и вируси, многумина веруваат дека е претерано.

Ема Шардлоу Хадсон (29) сè уште го дои 2-годишниот син Оли, но и 5-годишната ќерка Алекс. Тоа го прави помеѓу другите нивни оброци и вели дека мајчиното млеко има огромно позитивно влијание врз нивното здравје.

Ема тврди дека нејзината ќерка не се разболува како другите нејзини врсници благодарение на тоа што сè уште цица.

majka-ja-doi-5-godishnata-kjerka-i-veli-deka-ima-odlichna-prichina-za-toa-06.jpg

5-годишната Алекс цица наутро и навечер, иако некогаш може да мине и ден без мајчино млеко. Но, кога ѝ е потребна утеха секогаш најдобар начин за да се смири ѝ е цицањето, тврди нејзината мајка.

Реакциите на јавноста се поделени открива Ема и вели дека некои од пријателите ја поддржуваат, додека други ја осудуваат за овој потег.

majka-ja-doi-5-godishnata-kjerka-i-veli-deka-ima-odlichna-prichina-za-toa-05.jpg

Препораките на докторите се бебињата да цицаат барем до 6-месечна возраст, но Ема вели дека тоа што го прави таа е несебичен чин и е пресреќна што може со своето тело да влијае на развојот на нејзините деца.

Што мислите за нејзиниот потег? Дали доењето на дете на 5-годишна сепак е премногу?

majka-ja-doi-5-godishnata-kjerka-i-veli-deka-ima-odlichna-prichina-za-toa-02.jpg

majka-ja-doi-5-godishnata-kjerka-i-veli-deka-ima-odlichna-prichina-za-toa-03.jpg

majka-ja-doi-5-godishnata-kjerka-i-veli-deka-ima-odlichna-prichina-za-toa-07.jpg

majka-ja-doi-5-godishnata-kjerka-i-veli-deka-ima-odlichna-prichina-za-toa-04.jpg

 

(148)

Вашиот коментар