Норвешки политичар сосема гол ги брка крузерите

 
 

Политичар од Норвешка сосема гол протестира против преголемиот број крузери кои минуваат низ фјордот каде тој го минува годишниот одмор.

Свеин Ингвалд Опдал (71) се соблече сосема гол и така излегува на влезот во фјордот за да го видат турситите на огромните патнички бродови , кои во голем број крстарат низ норвешките фјордови.

Политичарот од Зелената партија на Норвешка фотографијата ја објави и на Инстаграм. Во изјава на државната телевизија рекол дека главно се соблекол од забава , но и поради големиот револт.

,, Стигнавме во Олден во средата и веднаш забележавме три големи крузери . Подоцна сфастивме дека тука има вкупно 11 000 туристи од крузерите , а мене тие воопшто не ме воодушевуваат.”

Кон крајот на неделата Опдал видел уште крузери во мирното место каде летува. Во неделата збеснал и и рекол на сопругата да го фотографира како гол ги пречекува на влезот во фјордот.

(232)

Вашиот коментар