Одгледувале канабис на мински полиња

 
 

Славонско-пожешката полиција завршила криминална истрага против тројца Хрвати од Пакрац и Липик, кои се сомничат дека произведувале канабис на мински полиња.

Според извештајот, тие одгледале повеќе од 200 стебла канабис на мински полиња и мински сомнителни области во Липик.

Во автомобилите и нивните семејни домови бил пронајден канабис во фаза на сушење и мобилните телефони. Против нив ќе биде поднесена кривична пријава за неовластено производство и трговија со дрога, за што може да добијат затворска казна од една до 12 години.

(67)

Вашиот коментар