Руската црква се заканува дека ќе се одмазди на Вселенската патријаршија

 
 

Руската православна црква ја осудила одлуката на Вселенската патријаршија со седиште во Истанбул, водечката институција на православното христијанство, бидејќи испратила двајца претставници во Украина и тоа го нарекла чекор кон прогласување на автокефалност на тамошната црква.

Најголемата православна црква денеска испратила соопштение во кое навела дека ќе преземе акции за одмазда.

Во соопштението не е потенцирано за што точно станува збор.

(30)

Вашиот коментар