Си го облекол синот како Хитлер – луѓе му се закануваат

 
 

Татко од Кентаки бил принуден да се извини откако го облекол својот син како Адолф Хитлер, додека тој носеше костим на нацистички војник сликан на семејна фотографија на денот на Ноќта на вештерките (Halloween).

Бран Голдбах изјави дека жали што го облекол својот петгодишен син како диктатор, додека тој бил облечен во униформа на Вафен-СС.

Возрасни лица му се заканиле на детето поради неговиот костим. Исто така им се заканувале и на неговата мајка и татко, напиша Голдбах. “Заканувајќи ни се дека ќе му ја искинат облеката од него врескајќи непристојно и го плашеа малото дете.

Секој кој не познава знае дека сакаме историја и често носиме облека од историски личности напиша во пост што сега е избришан.

Вечерва како што шетавме видовме луѓе облечени како убијци, ѓаволи и што се не. И никој од нив на никому не му паднаа на око.

Но, мојот мал син и јас кои се облековме како историски личности, не само што ви даваа лоши коментари, туку ни се приближуваа и ни се закануваа на мене и на моето мало петгодишно момче “, напиша тој во неговиот пост.

(63)

Вашиот коментар