Телефон направил 500 дупки во очите на девојка, откако го користела на најсилна светлина

 
 

Секогаш кога сте во темна околина како на кино или во омилениот ресторан, секогаш постои една личност која ќе го извади телефонот, а екранот и е посветол од огнот на илјада сонца.

Credit: Asiawire

Обично тие не се грижат дека нивниот уред емитира заслепувачки нивоа на светлина, но сега треба да им посочите што и се случило на една жена од јужен Тајван.

Очите на Чен се неверојатно осакатени по користење на нејзиниот телефон постојано во текот на две години на максимална осветленост. Неа не и било важно дали била под покривките во нејзиниот кревет, каде што ќе ви треба само минимална осветленост, нејзината била пуштена на најјако каде и да била.

Лекарите велат дека е таа ефикасно си изгорела до 500 дупки во нејзината рожница како резултат.

Credit: Asiawire

Очите на почетокот и станале крвави, а потоа почнале да ја болат, па 25-годишната зависничка од мобилен телефон побарала лекување.

Нејзиниот лекар проценил дека таа се изложувала на повеќе од 600 лумени (што е ниво за осветленост) секој ден во текот на две години, додека препорачаното дневно ниво е околу 300.

Според лекарите, изложувањето на очите на само два часа на нешто посветло од 600 лумени е како да си ги ставаш очите во микробранова печка.

Значи, да бидете внимателни со вашите уреди, бидејќи не значи ако има нешто како опција дека треба душа да му вадиш.

(206)

Вашиот коментар