Хаос во „Тесла“: Маск пуши марихуана на интервју во живо, по што зажали – акциите драстично паднаа

 
 

Главниот директор на сметководство во компанијата „Тесла“, Дејв Мортон, која само пред месец дена му се приклучи на овој производител на електрични автомобили, даде отказ, поради што акциите на компанијата почнаа да паѓаат.

Истовремено, акциите на „Тесла“ почнаа да паѓаат за над 9 отсто по интевјуто на генералниот директор на компанијата Илон Маск, кое се појави на ЈуТјуб, и во текот на кое пуши марихуана и пие виски.

Мортој како причина го наведе чувството на нелагодност проади нивото на внимание кое компанијата го привлекува во јавноста и темпото на работа.

„Сакам да бидам јасен дека силно верувам во „Тесла“, нејзината мисија и нејзините идни изгледи и несум во конфликт со раковоството на „Тесла“ или нејзиното финансиско известување“, ги наведе компанијата зборовите на Мортон од дописот за оглас.

Акциите на „Тесла“ по по овие вести паднаа за повеќе од 5 проценти.

(133)

Вашиот коментар