Хитлер посетил еден југословенски град – еве како го пречекале

 
 

Германскиот диктатор Хитлер го посетил градот Марибор во Словенија, иако никогаш не е разјаснето зошто го избрал токму овој град.

Марибор кој е втор по големина град во Словенија, станал единствено место во Југославија кое Хитлер го посетил. Погледнете како изгледало сето тоа:

(468)

Вашиот коментар