Црн пантер ја парализираше Шкотска, во потрагата вклучени и хеликоптери

 
 

Шкотската полиција ги предупреди жителите на селото Дрoнган и Колхал во источен Ејшир да бидат внимателни затоа што во нивниот крај слободно се шета црн пантер кој најверојатно е повреден.

Според пошувањето на британските медиуми, пантерот е забележан на полето во близина на патото В730, а на жителите им се советува да бидат внимателни додека полицијата не му влезе во траг.

Скај Њус пренесува дека на помош се повикани и експерти за диви животни, а во потрагата помага и хеликоптер.

Полицијата започнала потрага по дојавата дека е забележано животно кое наликува на црн пантер.

Тимот за спасување на животни од организацијата SPCA рекол дека ја известиле полицијата дека тие немаат опрема за такви животни и дека затоа не би биле корисни во потрагата.

Областа во која е забележан пантерт е пополуарна меѓу шетачите на кучиња, а во близина се наоѓаат и две училишта.

Индепендент пренесува дека пантерот е забележан прв пат околу 9 часот наутро, како и дека шкотскат аполиција од тогаш примила голем број повици во врска со случај0т.

Како што се наведува, црните пантери се мешавина од леопард и јагуар, односно генетска варијација наречена „меланизам“ одговорна е за нивната препознатлива боја.

(204)

Вашиот коментар