Љубителите на тетоважи полудеа по нов тренд

 
 

По оцртувањето на веѓите, очните јаболка, ушни школки и случно, љубителите на тетоважите полудеа по нов тренд, кој секако не е за сите.

За ваквото тетовирање сепак е потребна голема одлучно и храброст, затоа што дизјанот се наоѓа на највидливиот дел од ваешто тело – лицето.

Тетоважите на лицето не се за оние со слабо срце.

Дури и најголемите тату ентузијасти нема да се сложат на вакво нешто.

Нанесувањето трајни слики на дел од телото кој најмногу се гледа не е за секого.

Но, со познатите личности, како Ранг ен Боун Ман и Пост Малон, новиот тренд стана малку попопуларен.

Дали тетоважите на лицето некогаш ќе станат „мејнстрим“ се уште не е јасно.

Тату мајсторите велат дека дошло до пораст на бројот на луѓе кои сакаат да им се истетовира нешто на лицето.

Поголемиот дел од таквите дизајни се на едната страна на лицето, обично на работ.

Иако поголемиот дел мислат дека фановите на тетоважите сакаат мали и едноставни дизајни на своето лице, тоа не е секогаш случај.

Изгледа дека луѓето се повеќе се одлучуваат на „откачени варијанти“ на сопствените лица.

(258)

Вашиот коментар