18 годишно момче е првата жртва на електронските цигари во Белгија

 
 

18-годишен тинејџер е првата жртва на електронските цигари во Белгија.

Според тамошните медиуми момчето електронската цигара ја добило како роденденски подарок од пријателите. набрзо откако почнал да ја користи изгубил свест и речи 20 дена бил во кома, по што починал.

Лекарите и истражните органи  сметаат дека причината за смртта е тешко оштетување на белите дробови предизвикани од електронската цигара.

Родителите на момчето кажаа дека 18 годишниот немал претходни здравствени проблеми и дека редовно се занимавал со спорт.

(305)

Вашиот коментар