Eве како поминаа оние кои купија куќи за едно евро во Италија

 
 

Морган Гијо од францускиот град Нант купила куќа за едно евро во градот Музомели на Сицилија.

Оваа куќа ја земале со цел да им биде „втор дом“, и не губеле време, веднаш почнале да ги реновираат 50-те квадрати простор.

„Ни остана само уште бањата за реновирање, а бидејќи сме уметнички типови и занаетчии, сами ги завршивме повеќето работи. Убаво е да се види како нашата историска двособна куќа повторно оживеа, а најголем адут е панорамската тераса од 15 квадрати“, вели таа.

Куќата ќе ја користи со сопругот и двете деца да одмораат за празници.

Им се допаднало тоа што куќите се нудат по ниски цени, за разлика од скапиот француски пазар на недвижнини.

Градот не е изолиран за разлика од другите села на Сицилија  и тоа го смета за предност.

„Едноставно е одлично, и добро е што немавме никакви непријатни изненадувања“, додава Французинката.

Иако се млади, се надеваат со сопругот дека оваа куќа ќе им користи за одмор и кога ќе влезат во пензија.

(291)

Вашиот коментар