Дали знаете зошто служат точките на шофершајбната од автомобилот?

Сигурно сте ја забележале интересната линија со точки кои се поставени на ивицата од шофершајбната на автомобилот, а сега знаеме и за што служат. Овие црни точи се нарекуваат фрит и имаат две цели. Тие претставуваат гравирана површина за која се фаќа средство за лепење кое го спојува стаклото со рамката. Од надворешната страна овие… Read More Дали знаете зошто служат точките на шофершајбната од автомобилот?