Албанија им става крај на обложувалниците и казината во градовите

Владата на Албанија им објави „војна“ на сите казина и обложувалници кои се наоѓаат во градовите во оваа земја. Во обид да се спречи ширењето на коцкањето, наредено е дислокација на сите казина и обложувалници надвор од градовите. Еди Рама, албанскиот премиер порача дека сите казина, обложувалници и други објекти кои нудат обложување, ќе мораат… Read More Албанија им става крај на обложувалниците и казината во градовите

Првпат италијански полицајци патролираат на албанското крајбрежје

Првпат ова лето во главните туристички градови на албанското крајбрежје, заедно со домашните патролираат и италијански полицајци. Тие, од вчера попладне се на припомош на албанските колеги за да се олесни контактот со италијанските туристи. Полицајците се во униформа, но нема да имаат право да интервенираат и ќе бидат невооружени. Врз основа на договорот меѓу… Read More Првпат италијански полицајци патролираат на албанското крајбрежје