Џек Ма ја батали Алибаба после 20 години

Џек Ма се откажа од водењето на „Алибаба груп холдинг“, откако претседаваше со една од најспектакуларните креации на богатство што светот досега ги видел. Поранешниот учител по англиски јазик се повлече од функцијата извршен претседател на најголемата компанија во Кина на неговиот 55-ти роденден, откако собра 41,8 милијарди долари, богатство што го надминал само Индиецот… Read More Џек Ма ја батали Алибаба после 20 години