Како да ја вклучите новата Viber функција и на кои уреди?

Viber официјално на 5. март ја објави надградбата на Viber, во која освен усовршените претходни промени и новиот изглед, апликацијата на Android уредите нуди и Dark Mode (темен режим) на интерфејсот. Оваа опција им е достапна на сите Android уреди, односно Viber корисници на Android апликацијата, која е ажурирана на верзијата Viber v10.2.0. Dark mode моментно… Read More Како да ја вклучите новата Viber функција и на кои уреди?

Аплицирај за стипендија!

Датум: 27.08.2018 – 10.09.2018 Место: Скопје Локација: Сивус Почеток: 14:00 Цена: Бесплатно И оваа година повик за #стипендии! Сите кандидати кои за заинтересирани за новите aкадемски програми, Академијата за #Визуелни #Уметности (графички дизајн, видео и фотографија) и Академијата за #Моден #Дизајн имаат можност да аплицираат за стипендија. [Аплицирањето е отворено до 24ти август.] Кандидатите кои ќе аплицираат ќе бидат повикани на дополнителен… Read More Аплицирај за стипендија!

Adobe планира да претстави целосна верзија од Photoshop kоја ќе работи на iPad

Со оглед на се поголемиот број на корисници кои работат од своите мобилни, наместо десктоп компјутери, се очекува Adobe да ги прилагоди своите најпознати апликации за ова модерно време. Извори на Bloomberg неофицијално го информираа овој медиум дека Adobe е во фаза на прилагодување на Photoshop, можеби најпознатата апликација од компанијата, да работи на таблет… Read More Adobe планира да претстави целосна верзија од Photoshop kоја ќе работи на iPad

“Road Trip”: Апликација со која ја запознавате историјата на градовите низ кои проаѓате

Доколку често патувате и користите навигација, а притоа сакате да дознаете што повеќе информации за местата и градовите низ кои поминувате, апликацијата наречена “Road Trip” ќе ви биде од голема помош. Техно експертот Малте Убл креирал апликација која ја открива локацијата на корисникот и пронаоѓа релевантни информации на Википедија за тоа место. “Road Trip” потоа… Read More “Road Trip”: Апликација со која ја запознавате историјата на градовите низ кои проаѓате