Му ветила дека орално ќе го задоволи, па му го пресекла пенисот

Бренда Баратини од Аргентина е осудена на 12 години затвор, затоа што со ножици му го отсекла пенисот на својот дечко Серџо Фернандез. Бренда веднаш била уапсена по нападот и била обвинета за обид за убиство, пренесува „Дејли Мејл“. Таа го признала делото и нападот врз дечкото, но изјавила дека не ѝ била намерата да… Read More Му ветила дека орално ќе го задоволи, па му го пресекла пенисот

Полицајката која стана интернет сензација, откако подои напуштено бебе, доби унапредување

Полицајката од Аргентина која стана интернет-сензација откако подои напуштено бебе додека беше на должност доби унапредување за својот хуман гест. Селесте Ајала била на работа во една детска болница во близина на Буенос Аирес, кога слушнала детски плач. Откако поразговарала со вработените во болницата, таа го нахранила бебето, кое претходно било одземено од мајката. Фотографијата… Read More Полицајката која стана интернет сензација, откако подои напуштено бебе, доби унапредување

Аргентинска полицајка надоила гладно бебе кое пристигнало неухрането и валкано во болницата

Полицајката Селест Ајала била на должност во една аргентинска детска болница, кога забележала неухрането бебе за кое на прв поглед било јасно дека живее во тешки услови. Ајала веднаш воочила дека болничкиот персонал имал премногу работа во тој момент и ги прашала дали таа може да го прими бебето и да го нахрани. “Забележав дека… Read More Аргентинска полицајка надоила гладно бебе кое пристигнало неухрането и валкано во болницата

Аргентина одлучи против легализација на абортусот

Во Аргентина абортусот е дозволен само во случај кога бременоста настанала после силување или ако е загорзен животот на мајката. Аргентинскиот сенат го одби предлог-законот за легализација на абортусот, доколку се изврши во првите 14 недели од бременоста. Дебатата траела со часови, а потоа, 38 сенатори гласале против, додека 31 биле за. Во Аргентина абортусот… Read More Аргентина одлучи против легализација на абортусот