Дестинации на Балканот идеални за романтично бегство

Иако Балканот ретко се споменува во контекст на романтика, тоа не значи дека не постојат такви места во балканските држави. На Балканот може да се најдат многу прекрасни туристички места кои можат да бидат уникатна идеја за романтично патување. Овој дел од Европа сè уште не го добива заслуженото внимание, со исклучок на туристичките дестинации… Read More Дестинации на Балканот идеални за романтично бегство

Целосно помрачување на Месечината на 27 јули ќе се гледа над Балканот

Жителите на Балканот ќе имаат можност ноќта помеѓу 27. и 28. јули да го набљудуваат помрачувањето на Месечината. Сите фази од помрачувањето ќе можат да се видат од Индискиот океан, Индија, Источна Африка, Арапскиот полуостров и подрачјето на Каспиското море. Од Балканот ќе може да се следи од излегувањето на Месечината по 20 часот и… Read More Целосно помрачување на Месечината на 27 јули ќе се гледа над Балканот