Полицијата со денови трагала по бегалец, го пронашле како спие во ИКЕА

Портпаролот на полицијата Тобиас Ахлен изјави дека персоналот на ИКЕА ја повикал полицијата во понеделникот, кога го пронашле 25-годишниот бегалец како спиел во одделот за кревети. Работниците тогаш не знаеле дека младиот човек го бара полицијата. Било откриено дека бегалецот останал во магацинот откако се затворил салонот. Тој бил уапсен за провална кражба, а полицијата… Read More Полицијата со денови трагала по бегалец, го пронашле како спие во ИКЕА

Пола година живее заробен на аеродром, а сега открива детали од агонијата: Добивам брачни понуди, но тоа е кривично дело

36-годишниот Хасан ал Контар во 2006. година ја напуштил родната Сирија и отишол да живее во Обединетите Арапски Емирати. Меѓутоа, кога во 2011. година во Сирија избила војна, требало да биде мобилизиран – а тој не го сакал тоа. Во јануари 2012. година му истекол пасошот, а со оглед на тоа дека не служел војска,… Read More Пола година живее заробен на аеродром, а сега открива детали од агонијата: Добивам брачни понуди, но тоа е кривично дело