ЕУ предвидува лоша иднина за биткоин

Извештај на тема конкуренцијата на финтек пазарот, порачан од Комисијата за економски и монетарни политики кон Европскиот парламент, која од своја страна ја надгледува политиката на Европската централна банка, открива дека комерцијалните и централни банки кои планираат издавање свои криптовалути, можат да се претворат во лоша вест за криптопазарот. „Појавата на криптовалути, промовирани од банки,… Read More ЕУ предвидува лоша иднина за биткоин