Бил Гејтс со поглед во иднината: Даноци за роботите?

Американскиот милијардер, Бил Гејтс с очекува во иднина даночниот систем да се промени со воведување на специјални даноци на роботи кои ќе овозможат задржување на работните места на луѓето, пренесе ТАСС, цитирајќи интервју за „Никеи“. „Благодарение на идејата дека роботите ни помагаат да произведуваме повеќе стоки и услуги со учество на помалку луѓе, ние запревме… Read More Бил Гејтс со поглед во иднината: Даноци за роботите?