Бошњаците бараат забрана за Његош… во Црна Гора

Повеќе бошњачки организации бараат од министерството за образование и култура на Црна Гора да ги забранат и тргнат од училишната програма „Горски венец“ на Петар Петровиќ Његош и „Пешчаник“ на Данило Киш. Барањето доаѓа од Бошњачката академија на науки и уметности, Бошњачкиот национален совет во Црна Гора, Бошњачкиот национален совет во Србија, Бошњачката културна заедница… Read More Бошњаците бараат забрана за Његош… во Црна Гора