„Бугати“ го направи најскапиот автомобил – чини 11 милиони евра

Францускиот производител на суперавтомобили, „Бугати“, ги засили своите напори да го привлече вниманието на оние што не жалат пари за скапи автомобили. La Voiture Noire (Црн автомобил), специјален хиперавтомобил беше претставен на саемот во Женева и веќе е продаден на неименуван купувач за 11 милиони евра. Претседателот на „Бугати“, Стефан Винкелман, рече дека автомобилот комбинира… Read More „Бугати“ го направи најскапиот автомобил – чини 11 милиони евра