Син сведочеше против мајката антиваксер пред американскиот Конгрес

Тинејџерот Итан Линдебергер повика на борба против лажните информации за вакцините пред Конгресот на САД, каде сведочеше за своето детство со мајка антиваксер. Тој успеал да се вакцинира откако побарал помош на интернет. Линденбергер, 18 години, од американската сојузна држава Охајо, раскажуваше пред Конгресот како успеал да се вакцинира и покрај противењето на неговата мајка. „Израснав со… Read More Син сведочеше против мајката антиваксер пред американскиот Конгрес