Евентуална лабористичка влада во Велика Британија би можело да значи декриминализација на сите дроги

Евентуална Лабуристичка влада во Велика Британија, би можела да размисли за декриминализација на сите нелегални дроги доколку тоа го препорача кралска комисија. „Нема ништо поважно од зачувувањето на животот на нашите граѓани“, изјави Дајан Абот, високо позиционирана кај лабористичката партија, за „Сандеј тајмс“. „Нашиот сегашен пристап кон дрогата едноставно не го прави тоа“. Таа вели… Read More Евентуална лабористичка влада во Велика Британија би можело да значи декриминализација на сите дроги

Преплива 2.800 километри за 157 дена ез да стапне на копно и потоа ги покажа – нозете!

Рос Едгли (33) е Англичанец, кој прв успеал да преплива цел круг околу Велика Британија и тоа севкупно неверојатно 2.800 километри, а по 157 дена ја минал целта во Кент. На неверојатното патешествие и прдизвик тргнал на 1 јуни и оттогаш нема стапнато на копно. Пливал по 12 часа дневно, а за да го издржи… Read More Преплива 2.800 километри за 157 дена ез да стапне на копно и потоа ги покажа – нозете!

Кој е единствениот човек што може да патува без пасош насекаде низ светот?

Британската кралица Елизабета Втора е владетел на Велика Британија, Канада, Австралија, Нов Зеланд и уште 12 кралски земји од Комонвелтот, што е титула која носи многу привилегии. Една од привилегиите е тоа што кралицата може да патува во странство без патнички документи. Се работи за привилегија што исклучиво ја има кралицата Елизабета Втора, која не… Read More Кој е единствениот човек што може да патува без пасош насекаде низ светот?