Италијанската полиција конечно нашла украдена Веспа – поминале 28 години

Правдата е спора , но стигнува , ова најдобро го опишува случајот со италијанската полиција на која и биле потребни 28 години за да најдат украден скутер. Вчера, карабиниерите во провинцијата Ферара јужно од Венеција откриле скутер „Пјаџо 50“ што било украден од тинејџер во 1991 година, јави новинската агенција АНСА. Бизнисмен на возраст од… Read More Италијанската полиција конечно нашла украдена Веспа – поминале 28 години