Австрија „му препорача” на Ирачанец да го одржува бракот по Скајп

Австриските власти го одбија барањето за азил на еден 24-годишен Ирачанец оженет со Австријка и му препорача додека е во Ирак брачната врска „да ја одржува преку телефон и интернет“. Службата за азил оценила дека Ирачанецот, спротивно на неговите тврдења, не е во опасност во својата земја, напоменувајќи дека неодамна склучениот брак со австриска државјанка не му… Read More Австрија „му препорача” на Ирачанец да го одржува бракот по Скајп

Пола година живее заробен на аеродром, а сега открива детали од агонијата: Добивам брачни понуди, но тоа е кривично дело

36-годишниот Хасан ал Контар во 2006. година ја напуштил родната Сирија и отишол да живее во Обединетите Арапски Емирати. Меѓутоа, кога во 2011. година во Сирија избила војна, требало да биде мобилизиран – а тој не го сакал тоа. Во јануари 2012. година му истекол пасошот, а со оглед на тоа дека не служел војска,… Read More Пола година живее заробен на аеродром, а сега открива детали од агонијата: Добивам брачни понуди, но тоа е кривично дело