Аерозагадувањето ги прави луѓето поглупи

Хроничната изложеност на загаден воздух е поштетно за здравјето отколку што се мисли, покажа едно ново истражување и дури има значително влијание врз нашите когнитивни способности. Проучувајќи ги математичките и вербалните вештини на 32.000 луѓе за период од четири години, кинеските истражувачи, заедно со своите колеги од универзитетот Јејл во САД, заклучиле дека негативното влијание… Read More Аерозагадувањето ги прави луѓето поглупи