Евентуална лабористичка влада во Велика Британија би можело да значи декриминализација на сите дроги

Евентуална Лабуристичка влада во Велика Британија, би можела да размисли за декриминализација на сите нелегални дроги доколку тоа го препорача кралска комисија. „Нема ништо поважно од зачувувањето на животот на нашите граѓани“, изјави Дајан Абот, високо позиционирана кај лабористичката партија, за „Сандеј тајмс“. „Нашиот сегашен пристап кон дрогата едноставно не го прави тоа“. Таа вели… Read More Евентуална лабористичка влада во Велика Британија би можело да значи декриминализација на сите дроги