Skopje Design Week 2018

Датум: 21.11.2018 – 25.11.2018 Место: Скопје Локација: Public room Почеток: 21:50 Цена: Слободен влез Ве покануваме на 8то издание на Неделата на дизајн во Скопје! Повелете на изложби! Концерти! Дегустација на пијалоци и храна! Презентации на дизајнери од Германија! Работилници за деца и возрасни! Дружење за сите генерации, во Јавна Соба и Лукс, од 21.… Read More Skopje Design Week 2018

Југо на стероиди: Наследник каков што никој не очекуваше – Yugo GT 5000

Дизајнерот Михаел Меркер објави неколку фотографии од неговиот концепт за Yugo GT 500 – наследникот на легендарното Yugo кое до пред 10 години се произведуваше во српскиот град Крагујевац. Модернизиран и во чекор со времето, новата модификација на Меркер за денешниот пазар изгледа навистина посебно. Откако започна производството на овој автомобил, преку 800.000 купувачи решија… Read More Југо на стероиди: Наследник каков што никој не очекуваше – Yugo GT 5000