Купиле друштвена игра, наместо картички, во кутијата нашле шест дијамантски прстени

Млад пар од Австралија пронашол шест дијамантски прстени во кутија со  друштвена игра која ја купиле за два долари. Крис (27) и неговата девојка Менди кои се преселиле од Сиднеј во Торонто на почетокот од оваа година, пред да одат на семеен одмор купиле збирка загатки под името “Mind Trap”. „Бидејќи бевме со родителите помислив да… Read More Купиле друштвена игра, наместо картички, во кутијата нашле шест дијамантски прстени

На продажба скапоцените дијаманти на Марија Антоанета

Накитот на француската кралица Марија Антоанета од 18 век , изложен е во Лондон пред аукциската продажба на 14 ноември во Женева. Меѓу најубавите примероци , кои ги изложи аукциската куќа Сотби е ѓердан од природни дијаманти , проценет на 870 000 до 1,75 милиони евра , како и обетки и ѓердан од бисери. ,,Ако… Read More На продажба скапоцените дијаманти на Марија Антоанета

Површината на Земјата лежи на милијарди тони дијаманти

Под површината на Земјата се наоѓа огромно богатство од неколку милијарди тони дијаманти, соопштиле научниците од престижниот Институт за технологија (MIT) во американската сојузна држава Масачусетс. Но, истражувачите предупредиле дека засега не постои интерес за брзо доаѓање до нив, затоа што се наоѓаат помеѓу 145 и 240 километри под површината на Земјата. Многу подлабоко од… Read More Површината на Земјата лежи на милијарди тони дијаманти