Човек фрлил салфетка после јадење, полицијата го апси за убиство во 1993 година

Еден човек е обвинет за убиство кое било извршено пред 26 години откако полицијата ја зела неговата ДНК од салфетка што ја искористил за да се избрише откако јадел хот дог. Според извештаите, полицијата го уапсила Џери Вестро минатата недела откако ДНК лабораторијата ја анализирала салфетката и го поврзала бизнисменот со убиството на 35-годишната Жан… Read More Човек фрлил салфетка после јадење, полицијата го апси за убиство во 1993 година

Го погребале, а тој по два месеци се вратил дома. ДНК тестот потврдил дека лешот е негов

„Покојниот“ Ајгали Супугалиев (63) од Казахстан се појавил на вратите на својот дом два месеци откако семејството погребало леш, за кој ДНК анализата потврдила дека е негов. Неговото исчезнување било пријавено на 9. јули, а телото во фаза на распаѓање, било пронајдено близу неговата куќа скоро два месеци подоцна. Анализата во лабораторијата наводно покажала 99,90… Read More Го погребале, а тој по два месеци се вратил дома. ДНК тестот потврдил дека лешот е негов

Кина испрати ДНК на чување во вселената

Кинеската компанија Shanghai ManWei Technology го лансирашен во вселената првиот модул кој е всушност вселенска генетска банка. Станува збор за модулот DSB-01, кој е пионер во технологијата која наскоро треба да создаде вистинска генетска банка на чоовештвото складирана во вселенскиот простор. Лансирањето беше направено од Космодром Таиуан во северната провинција Шанкси. Генетскиот материјал, добиен од… Read More Кина испрати ДНК на чување во вселената