Количката и докторатот на Хокинг продадени за милион евра

Лични предмети на покојниот физичар Стивен Хокинг, секој предмет одделно, продадени се за стотици илјади евра. Најголема цена на онлајн аукцијата одржана на 8 ноември достигнала копијата од докторската дисертација на Хокинг за експанзија на универзумот од 1965 година, која е продадена за повеќе од 670.000 евра. Тоа ја прави поскапо аукциско парче и од… Read More Количката и докторатот на Хокинг продадени за милион евра