Видео: Бебе цврсто спие во водењакот, а докторите чекаат да се разбуди

Раѓање на тројка се случува навистина ретко, а уште поретко е да се родат во водењак, односно во амниотска кеса. Можеби веќе сте имале прилика да видите снимка во која бебето родено во водењак прв пат земало воздух и како лекарите ја отстрануваат амниотската кеса од него, но ова видео е сосема поинакво. За време… Read More Видео: Бебе цврсто спие во водењакот, а докторите чекаат да се разбуди

10 ужасни доктори кои ги осакатиле нивните пациенти

Повеќето доктори се професионалци кои подобриле и спасиле многу животи. Тие навистина прават позитивна разлика. Но, постојат и доктори на кои воопшто не им е грижа за нивните пациенти. Ја гледаат нивната професија само како можност да заработат пари, а постојат и оние кои уживаат да им нанесуваат болка на пациентите. Овие ужасни медицински професионалци… Read More 10 ужасни доктори кои ги осакатиле нивните пациенти

Забележан прв случај на жена која ја преживеала еболата и ја пренела инфекцијата

Повеќе од четири години по епидемијата на ебола во западна Африка, научниците сѐ уште откриваат нови информации за долготрајните ефекти на вирусот кај преживеаните. Во неодамна објавена студија е опишан случај за 33-годишна жена од Либерија, која ја преживеала инфекцијата од ебола во текот на епидемијата во 2014-2015 година и една година подоцна го заразила… Read More Забележан прв случај на жена која ја преживеала еболата и ја пренела инфекцијата

Вакцинирање: ЗА или ПРОТИВ – што велат родителите

Родителите се со поделени мислења кога станува збор за вакцинирањето на своите деца. Во секој случај, секој е во дилема, дали да го вакцинира детето или не. На социјалните мрежи, како и по интернет форумите постојано се пишува на оваа тема, која е посебно актуелна во последните години. И стручните лица се со поделени мислења.… Read More Вакцинирање: ЗА или ПРОТИВ – што велат родителите