Турција ги гасне социјалните мрежи поради драматичниот пад на лирата

Турција почна со преземање на ,,неопходните правни мерки “ со затворање на социјалните мрежи, каде се шират информации за падот на лирата во однос на доларот. Информациите за падот на лирата, создаваат негативна перцепција за турската економија, соопшти Министерството за внатрешни работи на Турција. Министерството не објаснува зошто правните мерки за заштита се однесуваат само… Read More Турција ги гасне социјалните мрежи поради драматичниот пад на лирата