Џек Ма ја батали Алибаба после 20 години

Џек Ма се откажа од водењето на „Алибаба груп холдинг“, откако претседаваше со една од најспектакуларните креации на богатство што светот досега ги видел. Поранешниот учител по англиски јазик се повлече од функцијата извршен претседател на најголемата компанија во Кина на неговиот 55-ти роденден, откако собра 41,8 милијарди долари, богатство што го надминал само Индиецот… Read More Џек Ма ја батали Алибаба после 20 години

World Retail Forum 2

Today, as products and services become more commoditized and price becomes more irrelevant, delivering great customer experiences at every step in the customer journey has become the differentiating factor between success and failure. Providing smart customer service—and all of the activities that it entails— has emerged as a cogwheel in value-creation for both customers and… Read More World Retail Forum 2

Турција ги гасне социјалните мрежи поради драматичниот пад на лирата

Турција почна со преземање на ,,неопходните правни мерки “ со затворање на социјалните мрежи, каде се шират информации за падот на лирата во однос на доларот. Информациите за падот на лирата, создаваат негативна перцепција за турската економија, соопшти Министерството за внатрешни работи на Турција. Министерството не објаснува зошто правните мерки за заштита се однесуваат само… Read More Турција ги гасне социјалните мрежи поради драматичниот пад на лирата